30 Haziran 2014 Pazartesi

Bal

Bu hikayeyi öğrendikten sonra Bal şarkısının yeri benim için bambaşka oldu.
Duman grubunun solisti Kaan Tangöze'nin pek bilinmeyen hüzünlü hikayesi:

1995 Türkiye güzeli Ahu Pasakay ile güzel bir ilişkileri olan Kaan Tangöze, bir gün sevgilisiyle ufak bir tartışma yaşar. Duman grubunun 2002 yılında çıkardığı Belki Alışman Lazım albümünün Kemancı Bar'da gerçekleşecek tanıtım gecesinde Kaan'ın gözleri Ahu'yu arar fakat göremez. Aralarındaki kırgınlık nedeniyle kalabalığın arkasından izlediğini düşünerek o gece ona yazdığı şarkıları arka arkaya söyler. Fakat Ahu o gece orada değildir. Rivayete göre, Kaan Tangöze'nin sahnede sevgilisine yazdığı Bal şarkısını söylediği esnada sevgilisi evinde intihar etmişti. Sevgilisinin intihar haberini alan Kaan 15 gün boyunca ailesi ile bile görüşmemiş, acısını tek başına yaşamak için kendini eve kapatmıştır.

Kaan'ın birçok şarkıyı Ahu'ya yazdığı bilinmekteydi. (Ah,Haberin Yok Ölüyorum,Köprüaltı,Senin Gibi)
Ama en önemlisi Baldı. Çünkü Bal'ı söylediği esnada sevgilisi uzun bir yolculuğa çıkmıştı. Duman grubu Bal şarkısını bir daha hiç çalmadı. Anlatılanlara göre, bu acı olaydan sonra açık havada gerçekleşen bir konserde Kaan gökyüzüne bakarak ilk ve son kez söylemişti.

Ve bir keresinde de şarkı arasında "Bal" diye bağıran bir seyirciye döner Kaan, yüzünde buruk bir ifadeyle iki parmağıyla gökyüzünü işaret eder.


"Nerdesin...sevgilim...

Söyle nerdesin bal
Artık benlesin bal

Artık sen benim canımsın
Canlı kalan tek yanımsın"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder